Semester – resan till Frankrike

27/6 Vi startar vår resa mot Frankrike med att åka den längsta sträckan: till Malmö. På vägen stannade vi och åt lunch på Max i Värnamo. Vi kunde sitta ute men det var inte så behagligt då uteplatsen var fullbelamrad av stora (till synes hungriga) kråkor. Vi åkte till Kjell och Ina där vi fick en mycket god middag  (potatisgratäng och fläskfilé med äppelpaj till efterrätt). Även Lasse var på plats och han hängde med oss i bilen och navigerade oss till vårt hotell inne i Malmö (Hotell Garden).

28/6 Vi åker mot Hamburg via färjetur Rödby-Puttgarten. Vi  stannade för lunch och promenad i Lübeck. I Hamburg bodde vi på Hotell Helena där vi bott förut. Här åt vi god grekisk middag (Souvlaki till alla!). Vi sov sådär då rummet var bastuvarmt och det inte gick att vädra då det bullrade så mycket från tung trafik utanför.

29/6 Vi åker mot Liège i Belgien där vi vi bor på ett mycket bra hotell med stort rum och luftkonditionering. Vi gick en lång promenad (cirka en mil) och åt en suverän middag på en restaurang som hette Antipasti di Sophie.

30/6 Vi åker mot Orléans i Frankrike. Skön promenad i staden trots mycket mörka moln på himlen, vi fick sedan regn på oss. Middag på en pizzeria med mycket goda pizzor.

1/7 Vi åker mot vår slutdestination Saint-Palais-sur-Mer. Vi stannade i Tours för en promenad men fick tyvärr regn på oss. Lunch i Poitiers (familje-carbonara: en stor skål som alla i familjen delade på). Poitiers var en trevlig stad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.