Semester – Frankrike, Saint-Palais-sur-Mer

1/7 Vi ankommer till vår lägenhet i Saint-Palais-sur-Mer och lägenheten verkar helt ok. Den ligger nära havet och endast en kort promenad från såväl centrum av Saint-Palais-sur-Mer (SPSM) som en fin badstrand. Vi bunkrade upp mat via närmsta köpcentrum (Super U). Barnen fann direkt badpoolen som låg vid lägenheten. Här badade de sedan varje dag!

2/7 Promenad till centrum SPSM till marknad där det fanns både mat och krimskrams. G & O fokuserade på ”fidget spinners”

3/7 Besök i trädgården runt Chateau de Beaulon i St Dizant du Gua. Lunch sedan i Mechers-sur-Gironde på en fantastiskt mysig restaurang (Bennys café) där vi utöver god mat (Moules Marinere) blev underhålla med musik och sång. Vi fortsatte sedan mot Talmont-sur-Gironde, troligtvis världens gulligaste by med endast 90 åretrunt-boende men över 500.000 besökare per år! Vi köpte tre flaskor av det lokala vinet.

5/7 Besök St-Georges-de-Didonne, mycket fin stad med härlig strand som vi badade vid. Besök på fyr – 144 trappsteg till toppen! (vi besöker och klättrar upp i tre fyrar under semestern, den högsta är ca 60 m och 255 trappsteg).

6/7 Besök Bordaux. Barnen har gradvis övergivit sin tidigare ”obsession” kring fidget spinners och fokuserar nu på Car3-bilar. Fin stad, vi äter en enklare lunch på Paul (fast O fick en hamburgare från McDonalds). Besök i Archacons, först staden som var fin men inte spektakulär och sedan sanddynerna som var spektakulära och turistmagneter.

10/7 Besök i Cognac-distriktet. Vi började med besök på Eco-muséet som var mycket speciellt och helt makalöst! Härlig slottsmiljö! Blandning av tipspromenad, museum med bilar, traktorer och gamla möbler. http://www.cognacetapes.com/fiche/lecomusee-du-cognac-domaine-tesseron/. Lunch inne i staden Cognac. Vi fann en bra lunchrestaurang fast övriga staden mest var stängd (söndag).

Bordeaux
Ile de Re
Ile de Re
Ile de Re

Ile de Re
Ile de Re
Ile de Re
Ile de Re
La Rochelle
La Rochelle
La Rochelle
La Rochelle
La Rochelle
La Rochelle
Saintes

Saintes
SPMS
SPMS
SPMS
SPMS
SPSM
SPSM
SPSM

3 reaktioner på ”Semester – Frankrike, Saint-Palais-sur-Mer

 1. Hej. Vi ska till Frankrike nu i sista maj 2018 med våran husbil. Jag undrar om du har GPS positionen till världens stösta vildsvin bensinstation. Vi har varit där för några år sedan men varken jag eller min man Håkan kommer ihåg var lågt den bensinstationen. Tacksam för svar. Önskar er en trevlug sommar semester 2018. Tack Maryam och Håkan

   1. Tusen tack Hans.
    Önskar er en trevligt sommar semester.

    Mvh Maryam och Håkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.