Göteborg

Så äntligen semester / sommarlov för alla i familjen! Jag var ”sist ut” och jobbade fram till och med onsdagen, vilket också var min sista dag på Lernia där jag varit Kvalitets- och Miljöchef som interim-uppdrag. Till hösten nya utmaningar, men nu fokus på semester. Till skillnad från de senaste åren styrde vi denna gång inte kosan mot Frankrike utan mot Danmark. Resan till Danmark gick via Göteborg där vi hade två övernattningar på Best Western Waterfront Hotel (fd Novotel). I Danmark hyrde vi ett hus i Nordjylland (Heberskov). På väg hem från det hyrda huset spenderade vi några dagar i Köpenhamn och några dagar hos mamma och Ingmar i Kivik.

Från ”resedagboken” rörande besöket i Göteborg:

  • Torsdag 28 juni: Avresa hemifrån kl 9, ankomst till hotellet i Göteborg kl 15. Promenad in till centrala Göteborg via Majorna/Masthugget. Glasspaus vid Brautigams fid Haga. Middag med ”tapas” vid mysig restaurang nära Kungsportsplatsen, de vuxna gillade maten, barnen var inte helt entusiastiska. Promenad tillbaka till hotellet. Kvällsmat till barnen och förfriskningar från hotellbaren, vi satt utomhus i den ljumma värmen. Räddningspådrag med lågt flygande helikopter. Vi såg sedan på nyheterna att en man drunknat och att det var honom man sökte efter med helikopter.
  • Fredag 29/6: Besök Botaniska trädgården, vi åkte dit via spårvagn då vi köpt ett dygnskort. Promenad till centrala Göteborg. Lunch på restaurang ”Tintin” på Linnégatan. ”Paddan” i soligt väder – rolig guide. Glass på ”gelateria” vid Grönsakstorget. Mycket trevlig och god middag (färska räkor) hos Björn, Karin, Margit och Frej. Tillbaka till hotellet ganska sent efter lite strul med spårvagnstrafiken (urspårat tåg vid Avenyn).

Nedan bilder från vår vistelse i Göteborg.

Bilder från Danmark och Skåne presenteras i egna inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.