Klassiker – biluppvisning vid Wenngarns slott

Jag fick ett tips från kollegan Mikael Thelin (som äger två Citroen ”paddor”, varav renoveringen av den ena beskrivs på www.hjulius.com) att det denna helg skulle vara biluppvisning av klassiska bilar vid Wenngarns slott i Sigtuna.

Bra tips! Vi åkte dit och siktade på att vara på plats vid öppningen klockan 10. Så mycket folk! Lång kö in till parkeringen, men fantastiskt välordnat med parkeringsguider som visade var vi skulle stå. I kön stod vi tillsammans med flera veteranbilar. Det var tidningen Klassiker som ordnade biluppvisningen och efter att ha betalat inträdet (100:-) fick man ett exemplar av det senaste numret av tidningen. http://www.klassiker.nu/traffar/valkommen-till-klassiker-pa-wenngarn .

Vi visste från början att vi inte kunde stanna så länge då Gustav hade fotbollsmatch i Täby kl 1330 men vi hann att spana in massor av fina gamla bilar.

Jag tog bilder framförallt på bilar som jag kände mig lite nostalgisk inför. Vi hade diverse bilar i familjen under min uppväxt, framförallt franska med tonvikt på Citroën. Farfar körde Peugeot bortsett från lite sidospår med SAABar (hans reklambyrå gjorde reklam för SAAB och han ägde en av de första 92:orna och sedan en av de första 99:orna).

Dagens bildkavalkad – för att förstärka ”Klassiker”-stuket använde jag ett filter på bilderna för att få dem mer 70-talsaktiga, 70-talet var huvudtema vid dagens bilutställning:

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.