Kina – Tianjin

Förra veckan tillbringade jag och kollegan Lisa i Tianjin för att hålla utbildning på DeLavals nya fabrik/kontor där. Tianjin är en hamnstad som ligger drygt två timmars bilfärd från Peking. Cirka 15 miljoner bor där och det staden verkar expansiv (även om jag läst i SvD att flera byggnader är byggda på spekulation och ännu gapar tomma – http://www.svd.se/kinas-manhattan-ar-annu-ode).

Industriområdet där DeLaval ligger är mycket stort och här finns mängder av stora fabriker/kontor. Här är det verkligen dynamiskt. Till och med svårt för en del taxichaufförer att finna rätt i industriområdet, visade det sig (första dagen snurrade taxichauffören till det rejält och letade runt en halvtimme i industriområdet innan han hittade DeLaval).

Hotellet jag bodde på var Astor Hotel, ett mycket trevligt hotell. Enligt uppgift Tianjins äldsta hotell och definitivt ett hotell att rekommendera för alla som har ”vägarna förbi” Tianjin. http://www.starwoodhotels.com/luxury/property/overview/index.html?propertyID=3522.

Jag har varit i Kina några gånger tidigare (Shanghai, Peking och Shenzhen) – denna gång tycker jag att middagarna var de bästa jag ätit i Kina, exempelvis räkfyllda dumplings och goda grönsaker (inte sällan starka med röd peppar).

Självklart har jag tagit bilder, det gör jag ju snart tillfällen ges!

Selfie (eller groupie?)
Selfie (eller groupie?)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.