Kina och Hong Kong

Några gånger har jag gjort tjänsteresor till Kina, på DNV-tiden gjorde jag CSR (Corporate Social Responsibility)-granskningar hos leverantörer till skandinaviska koncerner, nu på DeLaval har jag besökt våra kontor i Peking och Shanghai.

Kontrasterna är slående, det finns väldigt många ofantligt rika (antalet lyx- och sportbilar samt lyxboutiquer är hög) men ännu många fler utfattiga. Går du på en exklusiv gata med Ferrari- och Porschehandlare behöver du bara gå 500 meter ytterligare så kommer du till utfattiga kvarter.

Speciellt rolig tycker jag att bilden från Shanghai är som är tagen i en så kallad ”copy shop”. I slutet av en exklusiv affärsgata med massor av lyxbutiker (Tag Heuer, Louis Vuitton, Omega etc) fanns denna affär ”billigare än Gekås Ullared”. En annan bild jag gillar är den skrotiga metallskrots-/röraffären som stolt annonserar att de är ISO9001-certifierade!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.